Al een aantal jaar gebruiken creatieven en bedrijven Behance™ Network om vruchtbare relaties aan te gaan. Daarnaast is Behance.net dé grensoverschrijdende website geworden die dient ter inspiratie en om portfolio’s te presenteren. Nederlandse ontwerpers en bureaus zijn goed vertegenwoordigt op het netwerk en verschijnen ook regelmatig op de voorpagina. Hetgeen eigenlijk mist is een eenvoudige manier om in het oog springend werk van Nederlandse bodem in één duidelijk overzicht te zien, uit dit idee is Behance.nl ontstaan. Initiatiefnemer Bart van Delft heeft getracht een duidelijk overzicht aan Nederlands werk te bieden om bureaus, creatieven en eventuele klanten met elkaar in contact te brengen. Het werk staat onderverdeelt in verschillende categorieën: Animatie / Motion Graphics, Branding, Grafisch ontwerp, Industrieel ontwerp en Typografie.  Er wordt alleen werk geplaatst dat op Behance™ Network staat, zodat het netwerk (met al haar functionaliteiten) behouden blijft.

Over Behance.nl

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen wordt niet al het werk geplaatst, wel is het mogelijk om werk aan te bevelen, dit doe je bij Tip de redactie. Aangeboden materiaal wordt altijd bekeken en als het de moeite waard is geplaatst. Inzendingen zijn meer dan welkom, het is namelijk onmogelijk om al het werk van Nederlands talent te spotten.

Om de site zo toegankelijk mogelijk te houden is er gekozen voor een interface die zowel op PC / Mac goed te bekijken is, maar ook op mobiele apparaten (waaronder iPhone en Androïd-toestellen) en tablets / iPads.

Al het werk dat op Behance.nl weergegeven wordt is en blijft van de maker, deze behoudt ten alle tijden het recht om de koppeling offline te laten halen. Deze website heeft geen commercieel uitgangspunt en heeft als enige doel het verrijken van de Nederlandse gemeenschap op Behance™ Network.